Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.11

MÉDA: SZILÁRD HIT

 

Igaz, hogy az Ember csak olyan feladatokat kap (teremt magának, mond rá IGENT), amelyeket elbír. Igaz, hogy olyan Élethelyzetekben létezik, ami az Ő (az Ő!) feladata, ajándéka, kiváltsága. Szerencse, hogy én értem. Érted értem. Hogy más nem érti? Na, igen. Amíg az Ember nincs benne bizonyos helyzetekben, nem érezheti.......sok mindent lehet tanácsolni.......de valljuk be, felesleges. Kérdezni is. Mert az Ember HITE óriásivá nőhet, ha SZERET, ha figyel, ha akar és tud; ha cselekszik. Újra és újra leírom, ha AKAR! És ez a HIT - szerintem. Amikor SZILÁRDAN kitartasz valami mellett - legyen az gondolat, érzés, azaz: ami/aki TE MAGAD vagy. Én kitartok magam mellett, noha sokan szeretnének lebeszélni arról, amit már gyermekkorom óta tudok és érzek és rajzolok és........Az Embernek - szerintem - saját magáért is meg kell harcolnia! Főleg! S nem szabad engedni, hogy amit: ZSIGERBŐL ÉREZ, ÉVTIZEDEK ÓTA, azt egy-egy röpke mondattal megdöntsék, kiirtsák, elvegyék. Nem tudják! A HIT EGYRE SZILÁRDABB. Szerencsére vannak olyanok is, akik kellő intelligenciával kezelnek bizonyos ügyeket. Akikben van empátia, még akkor is, ha Ők nem élik át ugyanazt, amit pl. Én, vagy más. S ez jó! Gyönyörű hozzáállás! Mert a támogatás a legfontosabb. HIT. Köszönet ezért. 

 

Semmi másról nem szól ez az egész, mint az Emberi Kapcsolódásról. Beleérzésről. Segítségnyújtásról. Arról, ki mit hisz el magáról és a Világról. Emberi HITPRÓBA. De még milyen! Ha kapsz egy feladatot, az azért van, mert a TIÉD. NEKED SZÓL! Nehogy feladjátok - egy percre sem! Sokan akarnak letéríteni az útról ( különböző célok miatt), ne engedjétek. Semmi sem véletlen. Mindennek nyomós (elég nyomós) oka van. "Azért a Tiéd, mert a Tiéd. Azért a Te dolgod, mert a Te dolgod." Ennyire egyszerű. Szerintem, tanítani kellene az empátiát, s azt, hogyan örüljünk mások Boldogságának, vagy bármi másnak. Azt mondják, nem lehet tanulni, pedig szerintem: lehet. Mindent lehet! S ezen van a hangsúly.   

 

Az egyik kedves ismerősöm szavait írom ide: "Nem hiába kaptad TE ezt a feladatot! Nem hiába a tiéd! Mert: Te elbírod. Te tudsz bánni vele!" Tökéletesen igaza van. Egy mondatban benne van minden. Na, nehogy már ellökjük magunktól azt a kihívást, döntést és célt, amit AJÁNDÉKBA kaptunk, csak azért, mert nehéz. Nem baj! Legyen is nehéz! Úgy SZÉP! :) 

 

Most az jutott eszembe, hogy HINNI elsősorban nem azért kell, hogy cserébe KAPJUNK valamit. Nem azért, hogy végül meglássuk azt, amiben szilárdan hiszünk. HINNI azért kell, mert ezzel tiszteljük meg az Életet, legyen akármilyen a végkifejlet. A HIT alap. A HIT az Élet része. Egésze. Mert ennyivel tartozunk a Létezésnek, Istennek és benne mindennek, mindenkinek, Magamnak és Neked! Elsősorban ÖNMAGUNKBAN kell hinni. A HIT azt is jelenti, hogy mindig ugyanolyan vagyok. Hogy nem változtatgatom az elképzelésemet, azokat a gondolatokat, HITEMET, amiért kiállok. Hogy mindig UGYANOLYAN vagyok. Ha valamire IGENT mondunk, az legyen mindig IGEN. S, ha NEM, NEM! MEGINGATHATATLANNAK kell lenni. Ez a jó szó...........

 

A következő a gondolatot "Önvaló-camino"-m elején, 2005-ben, húztam ki egy üveggömbből. Ma, 11 évvel később, 11 évnyi kemény út után értem és érzem igazán: eljutottam ide......."Az út vége az út kezdete." méda  

 

A kapott üzenet: 

ALÁZATOSSÁG: "Én egy álarc nélküli színész vagyok. Felismerem az igazságot, hogy az ajándékok és a tehetség nem az enyém. Én azokat a Világ hasznáért kaptam. Mesterként többé nincs szükségem arra, hogy igazoljam Önmagam." (a szerző ismeretlen, de szerintem ISTEN küldte......mindenkinek.)

 

Ámen!

 

méda rb.heart

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.