Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.02.28

MÉDA: SZELLEMI ÁLLÁS(LEHETŐSÉG)

 

Álláslehetőség. Erre a szóra sokan felkaphatják a fejüket, hiszen manapság teljes káosz uralkodik ez ügyben (is). Mindenki állás után kutat: pénz, kereset reményében. Egyre abszurdabb és egyre lehetetlenebb állásajánlatokat ajánl: Ember az Embernek. Napi 12-14 óra munka, éjjel és nappal, hóban-fagyban, 40 fokban, emberi mivoltunkat semmibe véve, "megsüketítve", "megvakítva", "elnémítva". Rabszolgákat keresnek alamizsnáért, akik behódolva, lehajtott fejjel, csendben, "tömegtermelnek". Erről szól a mai "biznisz".......eszközök vagyunk, érzések nélkül, akiket bátran ki lehet használni, megalázni, anyagba tiporni, s elhitetni velünk, hogy mindezért még nekünk kellene hálát adnunk. De kinek? Isten NEM erre teremtett. Így mindenki arra vágyik, hogy amíg ez a pénzrendszer fennáll, olyan tevékenységet végezhessen, amit szeret, amihez ért, amiből megél, formálisan. Azt hiszem, ilyen kevés van.........kevesen vannak az igazi, tényleges helyükön. Mert úgy tűnik, hogy csupán annyira becsülik az Embert, AZ EMBERT (hozzáteszem: egymást), hogy a lelkét eladva, egy gyártósor mellett élje le Életét (AZ ÉLETÉT), monoton mozdulatokat végezve, az önálló gondolkodás magját teljesen kiirtva, s meg nem engedve, lelketlen lényeknek tekintve a másikat.........elgondolkodtató. Sőt. Felháborító. Mert az EMBER sokkal többre hivatott. 

 

Az Ember Isten képmására lett teremtve. Nem külső jegyek értelmében. Isten az örömét szeretné lelni Bennünk, nem szomorkodni azért, hová jutottunk, hogyan bánunk Egymással. Ezért adott nekünk Tudást, Szabad Döntési jogot, ezért vagyunk TÁRSTEREMTŐK a Világban. Teremtő lények, akik szellemből anyagot hoznak létre. Mindig a szellem él előbb. Mindig az a sík, vagy szféra, ami először "megalkotásra" kerül(t), azaz ott hozunk létre mindent, amit később anyagban, fizikai formában meglátunk. Mi volt előbb? Az elgondolás. A KÉP-zelet. Éppen ezért nagyon nem mindegy, ki hogyan gondolkodik (és teremt) Önmagáról, a Világról.

 

Mindenki szellemi munkás. Mindenki szellemi alkotó, hiszen mi magunk vagyunk a szellem. Akkor is azok vagyunk, ha nem látszik - még -  "kívülről", hogy effektív fizikai munkát végeznék. Mert mostanában mindenkinek ez a fixa ideája: "dolgozni, dolgozni", "gyárban", minimálbérért (aminek csak a neve az, mert még a minimális dolgokra sem elég). Na, most. Szellemi energiával minden létrehozható, minden TEREMTHETŐ, hiszen minden ebből származik, mindent ez előz meg. Tehát nem kell nekünk gyárban ÁLLÁST foglalnunk, csak akkor, ha így gondolkodunk Önmagunkról, ha azt KÉP-zeljük el, hogy mi erre vagyunk hivatottak, ha "csak ennyi" jár. Teremtsünk magunknak SZEBB ÉLETET. Helyezzük magunkat JOBB KÖRNYEZETBE. LÁSSUK MAGUNKAT EGY ÉRTÉKESEBB VILÁGBAN. Mondtam: Társteremtők vagyunk, ami azt jelenti, hogy mindenért mi vagyunk a felelősek, ami Életünkben van. Mi alkotjuk, mi hozzuk létre - minden egyes részletét.  

 

Paksi Zoltán szerint: "Ha állásban vagyok, haladok?" NEM. Egy helyben topogok. Mégis mindenki állás után kutat. Az EMBER viszont SZELLEMI és SZABAD LÉNY. Egyikből következik a másik. Tehát mire lettünk teremtve? SZABADSÁGRA. Ez a legelemibb, legtermészetesebb jellemzőnk és közegünk. Az EMBER SZELLEMI SZABAD lény. Na, igen. Annak idején én is szellemi szabadfoglalkozású voltam.......papíron. De nem mondhattam azt, amit akartam. Azt kellett volna, amit mások szerettek (volna). AZ EMBER SZELLEMILEG AZT TEREMT SZABADON, amit csak akar. Ezt kellene végre megérteni. Hogy bármit létrehozhatunk, bármit TEREMTHETÜNK. Amit elgondolunk, az jelenik meg kívül, anyagban, a szellemi munkából jön létre a fizikai munka (is). De ami kívül van, az BELÜL VAN. Mozgassuk meg a szellemünket, s most gondoljuk magunkról többet, jobbat, élhetőbbet. Ha a *****-t meg tudtuk teremteni, akkor a JÓT is. Ami számunkra jó. 

 

A fizikai munka is úgy jön létre, maga a cselekedet és minden szituáció, tárgy, objektum, hogy megelőzte a SZELLEM. A gondolat. A tudás, tudat. A KÉP-zelet. Szellemi munkát végezni ugyanolyan fárasztó, mint fizikait, hiszen ENERGIA. Energiát kell megmozgatni, átalakítani, PONTOSAN megtervezni, LÁTNI........amiből aztán megformálódik az, ami kivetül. Tehát DOLGA, FELADATA, MUNKÁJA minden Embernek van, hiszen mindenki teremt. A munka nem egyenlő a pénzkeresettel. Ez csupán ürügy, amit az Emberek találtak ki. Ha eljutunk olyan (magas) tudati állapotba, nem lesz szükség ezekre az Önkorlátozó mechanizmusokra. Mert már nem a pénz fog mozgatni senkit és semmit. Mert belátjuk és megértjük, hogy a legfontosabb feladat és munka:  a SZELLEMBŐL ANYAG létrehozása - tudatosan, kontrollálva, hiszen ebből áll és épül minden. Ezt kellene tanítani az iskolákban, ezt kellene fejleszteni, magas és művészi szintre emelni.

 

Tehát, ha annyira állást akarunk magunknak, akkor álljuk meg a helyünket itt, ebben a témakörben és feladatban. De nem állni kell, hanem mozogni, cselekedni, menni. Ha változást akarunk elérni, akkor meg kell mozgatni a tömeget, azaz az energiát. Mert minden energia. A tárgyak sem állnak, azok is mozognak és pulzálnak (élnek).

 

Mindenki szellemi munkás. Ha így jobban tetszik. Soha, senki sem tétlen. Még alvás közben sem. Akkor az agy jobban dolgozik, mint éberen és olyan hullámokat bocsát ki, ami szintén TEREMT. Láthatatlanból láthatót. Mert nekünk mindig a bizonyíték és az önigazolás kell. Mindent alá kell támasztani papírdarabokkal, mert anélkül semmit sem hiszünk el. Szomorú. Hiszen minden Bennünk él, minden megvan már Bennünk - ŐSIDŐK óta. Mégis zaklatjuk a másikat hivatalos ügyekkel, amikor MINDENT PONTOSAN TUDUNK, csak VÉGRE, VÉGRE, VÉGRE MAGUNKBA KELLENE NÉZNI, nem másba. VÉGRE MAGUNKON KELLENE uralkodni, nem másokon.  

 

 

méda rb. heart

damai-logouj.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.