Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.07

MÉDA: ŐSZINTE megVILÁGosodás

 

A megvilágosodás jelenthet (mások szemében) valamilyen misztikus utat, titokzatos állapotot, furcsa pillanatot, amit már sokan átéltek, de vannak, akik még nem. A cél viszont azonos. A szóban fellelhető: VILÁG. Azaz rájövünk, sőt mi több: emlékszünk saját Világunkra, s annak törvényszerűségére; megtaláljuk magunkban a tudást, az elveszettnek hitt gondolatokat, az Önvalót, s ahelyett, hogy ide-oda csapódva, a sors játékának kitéve lézengnénk, TUDATOSAN éljük Életünket, amelyről tudjuk, mi vagyunk alakítói és vállalói. A megVILÁGosodás soha nem egy pillanat, hanem folyamat. Maga az aktus akár évekig is eltarthat. Van egy pont, amikor úgy érezzük (joggal), hogy elértük az Önvalónkat, de utána is, közben is több AHA-élményünk lehet (ez sokszor örömkönnyekkel és felkiáltásokkal jár), amelyek mind-mind építőkövek a megvilágosodás útján.

 

 

meda-megvilagosodas.jpg

 

 

A megvilágosodást nem kell túlreagálni. Egyszerűen arról van szó, hogy akárhányszor leszületünk testbe (számunkra butított változatba), úgynevezett "amnéziát" kapunk, s elfelejtjük miért és hogyan jövünk, kik vagyunk, milyen céllal, milyen tudás rejlik bennünk, hogyan épül fel a Világ, tehát gondolatban (gondolkodásban) elszakadunk eredendő lényünktől, szellemünktől, lényegünktől, s csak az "itteni", racionális és hétköznapi dolgokkal, teendőkkel foglalkozunk - hiszen ezt várják el tőlünk. Aztán, amikor elérjük azt a kort, állapotot (ez mindenkinél máskor van, de jellemző 30 év után, 33 év körül), akkor elkezdünk emlékezni (sokszor tragikus események váltják ki, lélekfájdalmak, lehetetlennek tűnő élethelyzetek, káosz, szenvedés, kiüresedés, anyagi javaink elvesztése, stb. - ezek mind (el)vállalt feladatok, ám tudom, hogy ezt sokan nem hiszik el.......). Ahhoz azonban, hogy meghalljuk Önvalónk szavát: CSEND kell. Úgy is mondhatnám üresség, viszont pont ez az állapot a minden, az igazi hang, hiszen ez van tele értékekkel, teremtő igével, a SZÓVAL. A zaj semmit sem mond. Ilyenkor elkezdünk olvasni az egyetemes Önvalóból, amely mindig is volt, csak mi rossz helyekre helyeztük a fókuszt, máshová szenteltük figyelmünket. Az is igaz, hogy nincs rossz (hely), hiszen minden tapasztalás, ezért pontosan akkor lépünk ebbe az állapotba, amikor megértünk rá, hogy "feltörjük a tojás héját" belülről, s Napvilágot lássunk - végre. Minden a megvilágosodást szolgálja, ilyenformán. 

 

Ilyenkor és innen indul a folyamat: az emlékezés. Meghalljuk léleknevünket, felsejlik, miért is vagyunk itt, miért vállaltuk ezt az utazást, emlékszünk a lelki szerződésünk pontjaira, bevonzzuk lelki társainkat, rokonlelkeinket, s legnemesebb jutalomként ikerlelkünket is felismerjük, akitől sosem éltünk elszakítva, azaz külön. Tehát az egész megvilágosodási folyamat egyfajta ráeszmélés, felismerés: Önmagamra, a Világra, az összefüggésekre, az analógiákra, Isteni létezésünkre, a tudásunkra, a kerek egészre, a VAN-ságra, mindenre, amely értelemet ad létezésünknek. Tudatossá válunk. Ezután már egyre kevesebb dolgot élünk meg/át furcsaságként, misztikumként, csodaként - minden természetessé válik szemünkben, s visszatérünk eredeti, eredendő Lényünkhöz, akit gyermekként még ismertünk és tiszteltünk.

 

Ez egy (az) őszinte megvilágosodási folyamat.......... smiley S - szerintem - ezt is ünnepelni kellene. Bár ebben a Világban, ahol még sok minden "nem látott napvilágot", sajnos, nem ez az érték. Pedig évtizedek, sőt sok-sok leszületés munkája és eredménye mindez. Ki tudja, hányé? S ez a csúcsok csúcsa, amikor ide eljut az Ember. Katarzis. Ez az ÚJJÁSZÜLETÉS, ami szintén lehetne egy, vagy "A" születésnap. Az enyém októberben van, 2015-ben.........a leszületésemé pedig májusban. Ha újjászületsz nem kell újraszületni többet testbe - ezt mondják.......s valóban, lehet benne igazság. Főleg, ha tudjuk is, érezzük, hogy öregek vagyunk, s "már csak" a SZOLGÁLAT miatt vállaltuk, hogy eljövünk ide, erre a bolygóra, most és itt - tapasztalni, ismereteket átadni, támogatni.                  

 

méda rb. heart smiley

 

meda-szeretetszolgalat-hivatas.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.