Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.10

MÉDA: A MŰVÉSZE(TE)K REZGÉSSZINTJE

 

A bölcsesség egyik alappillére: soha ne sajnáljuk Önmagunkat. Az önsajnálat nem segít.  

 

Gimnazista koromban, 20 évvel ezelőtt, azon gondolkodtam, miért kell depressziós, öngyilkosságra hajlamos, Önmagukat nem tisztelő, nem szerető alkotók "beteges" gondolatait elolvasnunk, megtanulnunk, visszamondanunk. Mire jó ez? Miért nem építő, szépítő, ÉP és egészséges ismeretekkel táplálnak minket? Sokan (költők, írók, művészek) saját sérelmeiket, hiányosságaikat, frusztrációjukat csomagolták alkotásaikba. Ezektől mi is zaklatottá válunk. Behúznak az anyagba. A posványba. Nem emelnek. Minden tevékenységnek, a MŰVÉSZETNEK, az a célja, hogy pozitív érzésekkel tápláljunk: mindenkit. Hogy mindenki GAZDAGGÁ váljon: Belső Kincsekkel. 

 

Nekünk kell UTAT mutatnunk. Megmutatni azt az utat, ami az EGÉSZSÉGES, TUDATOS ÉNÜNKHÖZ, az Önvalóhoz vezet. Mert ez mind bennünk van. Csak el kell érnünk. Én ezt támogatnám az iskolákban. Jó lenne odaérni. Jó lenne hallani-látni, hogy megvalósul. Hogy a gyerekek örömmel járnak tanulni, mert a legértékesebb személlyel ismerkedhetnek meg: az ÉN-nel.

 

Több "nagy" MŰ született. De nem mindegyik mutat kiutat. Nem mondják el, hogyan kovácsoljunk a problémából LEHETŐSÉGET. Hogyan ismerjük meg Önmagunkat, hogyan kerekedjünk fel a gondokon (amiket magunknak okozunk), s hogyan segítsünk másoknak.  

 

Minden nehézséget azért gyártunk Önmagunknak, hogy tanítsuk az ÉN-t, hogy mozgósítsuk belső erőnket, a Tudást, s ezt közzétéve: JÓT adjunk. Ha megvizsgálnánk, úgy általában, a klasszikus művek rezgésszintjét, alacsony lenne. Ezt abból (is) fel tudjuk mérni (nem kell hozzá nagy tudomány), hogy az adott mű feltöltött-e, vagy sem? Mit érzünk utána? Képesek globálisan megváltoztatni az Emberek gondolkodását, szép érzéseket varázsolnak, építenek, vagy csupán felvetik a problémát, s "ott hagynak, úgy hagynak". Oldjuk meg magunk. 

 

Nagyon sok interjút készítettem művészekkel. A leggyakoribb kérdésem az volt, MI A CÉLJA annak, hogy alkotnak? Mit szeretnének ADNI az EMBEREKNEK? A válasz sok esetben ez volt: Nem tudom. Jó kérdés. Ezen még nem gondolkodtam........hmm...........Mindennek, bárminek, amit létrehozunk: KELL hogy legyen ÉRTELME. Ne öncélúan alkossunk. Ne azért, hogy kiírjuk magunkból fájdalmunkat (kit érdekel?), ne azért, hogy magunkkal rántsunk másokat! TANULSÁGOT ADJUNK! Mert mindannyian TANÚK vagyunk a Földön. Figyelünk, szemlélünk. Mindent. Amit TAPASZTALUNK (s nem, amit látunk-hallunk, mert az kevés), azt adjuk át másoknak: közvetítés. Közvetítsük az Isteni Rendet. Ne a zűrt.

 

Ha ez a sok pozitív energia összeadódik, emelhetjük a Fényt. Mindenkit. Amiért jöttünk. Ide. smiley

 

méda rb. heart

mede-szeretet-nyelve.jpg