Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.15

MÉDA: PÉNZES (IGAZ)ZSÁK - RIPORT

 

"Ha igazán szeretnék egymást az emberek, nem volna szükség pénzre." méda rb. 

 

Gondolkodók:

ASSI, a Damai (békés) Magazin segítője 

MÉDA: alapító - Damai (békés) Magazin

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

 

S.I.: Érdekes témát választottál. Pénz. Manapság igen fontos az emberek életében, mindenki arra vágyik, hogy minél több pénze legyen. Vajon miért "imádjuk" annyira? Hová vezet ez?

Méda rb.: Kevés olyan dolog van, amely ne érdekelné annyira az Embereket, mint a pénz. Sajnos. Én mindig értetlenül állok eme tény előtt......Nem értem, miért istenítenek egy számokkal teli papírdarabot, vagy egy fémtárgyat?! Ami anyag. S azt főleg nem értem, miért gondolják úgy, hogy értékesebb, mint egy ember? Az ember a Kincs. Az Ember az Érték. Hiszen mi vagyunk minden. Mi hordozunk olyan képességeket, tudást, Szeretetet, amelyre igazán szükség van a Létezésünk során. Nézzük meg az állatokat. Olyan jól elvannak mindenféle tárgyak nélkül. Nekik miért nem kell pénz a megélhetésükhöz? Sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint mi. Tanulni lehet tőlük. Tegyünk tisztába egy dolgot. Nem a pénz tartja fent az Életet, mert, ha így volna, már akkor kihalt volna az Emberiség, amikor még "csak" cserekereskedelem volt (vagy még az sem) s még fel sem találták a fizetőeszközt, mint olyat. Plusz az állatok és a növények (természet) sem létezne, hiszen ők sem pénzből élnek, mégis vannak......Az Emberiség önmaga korlátozására találta fel ezt az eszközt, mert még nem vagyunk (nem mindenki) olyan tudati szinten, hogy az EGO elengedje mindezt. A pénz is csereeszköz, hiszen TÁRGY! Papír, amit cserélgetünk más tárgyakra, vagy bármire......azért imádják, mert ebbe tesznek energiát, figyelmet, fókuszt. Mert ez vált "bálvánnyá". Mert hagytuk, hogy így legyen, s még ma is, 2016-ban, is elfogadjuk, hogy ez mozgat mindent. Pedig nem. A SZERETET tartja  fent a Vanságot. Megvan a lehetőség arra, hogy újra visszahozzuk az eredendő állapotot. Ha meg tudtuk teremteni azt, ami most van, akkor ennek az ellenkezője is igaz. A kérdés, akarjuk-e? Fontos-e?    

 

 

S.I.: Úgy hisszük, s azt hiszem, ez is van belénk kódolva, hogy pénz nélkül nem tudunk mit kezdeni. Szerinted ez így van? Vajon lehet-e pénz nélkül élni? 

Méda rb.: Nagyon sok olyan csoport, közösség létezik, ahol az Emberek nem használnak pénzt. Segítik egymást anélkül is. Nem értem, miért kell mindig adni valamit, ha kérünk, ha kapunk. Miért kell mindig elvárni? Önzetlen Szeretetről még nem hallottunk? Mondom, ez egy másfajta tudatállapot. Ha igazán szeretnék egymást az Emberek, nem volna szükség fizetőeszközre. Egész Életünk egy "nagy fizetés". Lassan már mindenért fizetünk, azért is, amit nem is használunk, vagy ami eredendőn ingyen van. Isten (Teremtés) mindent ajándékba adott nekünk. S ez nem utópisztikus, hanem józan gondolkodás. Eszembe jut egy film, ahol egy fickó egy lakatlan szigetre kerül......mégis megél, azaz Életben marad évekig.........pedig nincs pénze! Mégis van hol laknia, élnie, van mit ennie, innia, hiszen a természetben minden megtalálható. Minden adott. Az Ember csinált belőle magántulajdont. Ami eredetileg KÖZÖS. Ma is van olyan sziget (de lehet, hogy több is), ahol az Emberek nem használnak fizetőeszközt, s BOLDOGOK! Ők biztosan azok. Nem nyomorítják meg magukat, s nem acsarkodnak. Az igazi értékekre, a Szeretetre, egymásra tudnak odafigyelni, s nem hagyják, hogy földbe döngölje őket az anyag. 

 

 

S.I.: Miért van az, hogy sokan mégis ragaszkodnak hozzá?

Méda rb.: Az egójuk ragaszkodik, nem ők, mert az akar mindent birtokolni. Nem tudunk önzetlenül sem szeretni, sem adni. Mindig várunk valamit cserébe. Én nagyon sokat segítek "csak úgy" másoknak, és semmit sem várok érte........ez lehet cselekedet is. Megteszek valamit, szeretetből, szeretettel. A SZERETET sokkal erősebb, nemesebb és MARADANDÓBB energia, mint a pénz. Sőt! Az megmarad az Emberben, de a pénz, vagy amit veszünk belőle, soha. Minden elmúlik, amit pénzzel lehet magunkénak tudni. Örök dolgokat nem tudsz megszerezni vele. Az Önvaló kincsesládájában teljesen más értékek vannak. Szellemi kincseket érdemes gyűjteni, mert az az igazi vagyon.

 

 

S.I.: Végül meg tudjuk tanulni, hogyan kell(ene) a pénz imádatát valami másra fordítani? Lehetséges ez?

Méda rb.: Nem, hogy meg tudjuk tanulni, tudjuk! Bennünk van. Így születtünk! Egy gyermek például még nem érti, miért nem veheti le a nyalókát a polcról, amikor ott van előtte. S nem azért nem érti, mert buta, hanem azért, mert neki az lenne a természetes, hogy leveheti. Az a baj, hogy társadalmi nyomásra cselekszünk, s nem aszerint, amit belül, az Önvalónkban érzünk. Ez is közös ügyünk. Rengetegen szenvednek azért, mert nincs elég pénzük, s nem tudnak mit enni, nem tudnak hol aludni. Nem szörnyű, hogy ez az egész "papírdarabokon" múlik? Pedig nem! Nem azon múlik. Hanem RAJTUNK! A pénznek ehhez semmi köze. Hiszen ki mozgatja mindezt? Mi, Emberek! Ha elmegyek egy hajléktalan mellett, az az én bűnöm. S mindenkié, aki nem segít. Ha nem adok enni az éhezőnek, mert nincs pénze, az is bűn. Mi osztjuk el igazságtalanul az energiát. Hiszen MINDEN VAN. Nézd meg mennyi élelmiszert dobnak ki szemetesekbe! Miért? Odaadhatnák azoknak, akik rászorulnak. Nem ítélkezni kell, hanem SEGÍTENI. Ez annyira alap, hogy ez lenne a legfontosabb, amit már 0 éves korban meg kellene mindenkinek tanítani.

 

 

S.I.: Múltkor azt mondta a fiam: nem lenne jó gazdagnak lenni, mert akkor nem csinálnánk "semmit". Szerinted ez igaz?

Méda rb.: Ez jó! Okos fiad van. Számomra a gazdagság fogalma teljesen mást jelent, mint, amit a nagy többség gondol róla. Amúgy igen, igaza van. Valaminek a hiánya mindig megmozgat bennünk valamit. Ha mindenünk meglenne (bár szerintem olyan nincs), akkor leülnénk, s valóban nem csinálnánk semmit. Nem lenne mi ösztönözne. De szerintem a gazdagságnak semmi, de semmi köze a pénzhez. Mulandó értékek, mulandó boldogságot hoznak. A gazdagságot nem anyagi síkon érdemes keresni, mert csalódott lesz az Ember. Soha nem lesz "elég". Ha megfigyeled, pont fordítva működik. Akinek sok van, többet akar, s nincs megállás. Aki kevesebb anyagi dolgot birtokol, annak az a csekély mennyiség is nagyon soknak tűnik, s elégedett. Akkor hol van itt a gazdagság? Ki a gazdag? Pláne, hogy a fizikai létezés után semmit sem vihet magával az Ember, az Önvalóján kívül.

 

 

 

Készült: 2016. május 15-én

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.