Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.04

MÉDA: A SZELLEMI MUNKA FONTOSSÁGA (RIPORT)

 

"Ha nincs elgondolás, nincs anyag." méda rb. 

 

Kérdező: ASSI - S.I. 

Vendég: méda, alapító - Damai (békés) Magazin

https://www.facebook.com/DAMAI-Magazin-267245086788468/

12509749_503160776530230_7058232880854428242_n.jpg

 

 

S.I: Azt gondolom, érdekes téma előtt állunk. A szellemi munkáról fogunk beszélgetni. Számodra mit jelent a szellemiség? Miért fontos a mai világban?

Méda (rb.): Azért javasoltam ezt a témát, mert úgy gondolom, időszerű. Elárasztotta az Emberiséget, a bolygót: a tömegáru. Szerintem soha ennyi tárgyat, eszközt, anyagot nem gyártottak, mint manapság. S ez szomorú. Úgy érzem, hagyjuk, hogy az anyag átvegye az uralmat Életünk felett. Elnézzük, hogy mindent az anyagi dolgok irányítsanak. Anno a szellemi értékek voltak a piramis csúcsán. A tárgyak szolgálták az embereket, nem fordítva. Ez azért káros, mert az anyag(i) elveszi a figyelmet a gondolkodástól (a szabad szellemiségtől), s tulajdonképpen élő "robotokat" csinálnak magukból az emberek. Ahhoz, hogy ennyi eszköz létrejöjjön (nem értem miért van ilyen sokra szükség?), tömegtermelés kell. Ehhez pedig gyárak. A gyárakba dolgozók. Pedig az eredendő, nevezzük Isteni teremtésnek nem ez a célja, lényege. Az Emberek sokkal többre hivatottak, minthogy "robotként", 12-14 órás munkarendbe, tönkretegyék magukat. Nem a tárgy az érték, hanem az Ember. Jobban kellene becsülni a Létezésünket, az Életünket, a VANSÁGUNKAT. Mégis nagyon sokan arra kényszerülnek, hogy így éljék életüket, pusztán az anyagiak miatt. Pedig az Ember teremtő képességgel bír. Szellemiségből képes fizikait létrehozni. A tudatos teremtést kellene tanítani mindenkinek, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe. Mindent meg lehet oldani, ha az Ember igazán akarja. Ezt is.

Méda (rb.): Cél a szellemi kincsek gyűjtése. Nem az anyag felhalmozása. Ha valaki az utóbbira teszi fel az Életét, csalódott lesz. Hiszen nem mindenkinek az a sorsa, vagy karmája, hogy anyagi bőségben, ahogyan itt mondják: gazdagon éljen. (Számomra a gazdagság egészen mást jelent.) Sokan azt hiszik, hogy az idő előrehaladtával egyre "több" és egyre "nagyobb" mindenük lesz. Gondolok itt házra, autóra, diplomára, nyaralóra, pénzre, stb. De az Élet nem ilyen! :) Ezeknek semmi köze a valódisághoz. Nem az anyagi dolgok gyarapítása a feladatunk, éppen ezért nem is mindenkinek fog sikerülni (manapság egyre kevesebbeknek), hanem a LÉLEKFEJLŐDÉS. Az Önvaló gazdagítása a cél, mert az az, ami örök. A tárgyak nem. A pénzről pedig annyit, hogy el fogunk jutni (remények szerint) egy olyan tudati szintre, amikor már nem lesz szükségünk pénzre, mert anélkül is át tudunk majd adni egymásnak értékeket. Szeretetből. Amúgy a pénz is ugyanolyan energia, mint bármi, csak "papír" formájában. Azért van úgymond mégis "értéke", mert az Emberek erre helyezik a fókuszt, a figyelmet, ebbe teszik az energiát, ezt "istenítik". De ez nem helyes. Mert az is ugyanolyan tárgy, azaz anyag, mint bármi más.

 

S.I: Szerinted mindenki megtalálja a számára érthető és értékes szellemiséget?

Méda (rb.): Azt nem tudom, hogy mindenki megtalálja-e, de nagyon sokan azért dolgozunk, hogy alternatívát, s ezen belül sokszínűséget nyújtsunk azoknak, akik érdeklődnek. Számos előadó, író van, akik különböző témákat vetnek, s dolgoznak fel. Most már könnyen elérhetőek ezek a filmek, könyvek, cikkek, csoportok. Szerintem, aki szeretne, tud ezekből meríteni. A hangsúly mindig azon van, akarunk-e fejlődni, tanulni, gondolkodni? Szerintem nagyon szép dolog, amikor egyre több mindenre emlékszik az Ember. Én úgy gondolom, a tudás bennünk van, csak "elő kell ásni", el kell érni. Mert minden Csoda bennünk van! :) A szellemi kincsek sokkal értékesebbek, mint az anyagiak. Persze tárgyakra is szükség van, de nem annyira, mint gondoljuk. Sokkal kevesebb is elég. Én például a dolgaim 3/4-étől megváltam, elajándékoztam őket. S később jöttem rá, sokkal több mindenem van, mint korábban. :) Mert máshová helyeződik a fókusz. Más dolgok lesznek fontosak. Nem nyom el az anyag. Tudok másra, másokra figyelni, olyan dolgokra, amelyek igazán fontosak. Az Én Kincsem nem tárgy! :)

 


S.I.: Te ugye komoly szellemi munkát végzel. Mi kell ehhez? Milyen előnyei vannak?

Méda (rb.): Igen, egyre többet. Több száz előadást, több száz cikket tanulmányoztam át kb. 1,5-2 év alatt. Emellett ugyanennyit írtam, amelyeket a weboldalaimon, valamint a csoportjaimban lehet követni. Én szeretem a fizikai munkát, sőt! :) Szerintem az is fontos, s kell is. Az a jó, ha mindkettő jelen van az életünkben. De azt nem szabad elfelejteni, hogy minden Embernek más-más a dolga. Éppen ezért felesleges összehasonlítani a szakmákat, a munkaköröket, mert minden fontos, mindenre szükség van. Ezért sem értem, amikor "lenézik" a szellemi tevékenységet, s azt mondják, hogy az nem munka! Persze, mert nem tudják, mennyi energiát mozgat meg vele az Ember! :) S hogy mindent a szellemiség előz meg. Ha nincs elgondolás, nincs anyag. Ha valamibe nem teszünk energiát, szellemi képalkotást, nem jön létre. Tehát az első és legfontosabb "munka": a szellemiség. Utána jön az anyag, a fizikai. S egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál, hanem egyik a másiknak a következménye. Jó lenne, ha ezt megértenék, mert nagyon fontos, hogy ezt tudjuk, tudják. Tehát a szellemiség: fontos, alap, mindent meghatároz. S egyben nagyon szép feladat. Ezért sem mindegy, mire "gondol" az Ember. Mert azzal teremtünk. Persze ez így nagyon le van egyszerűsítve, hiszen sokat kell ahhoz tanulni, s nyitottnak lenni, hogy tudatos teremőivé és megélőivé váljunk a saját Létezésünknek. De ezért vagyunk itt, testben, anyagban. Hogy ezt elsajátítsuk. Gyakorlat teszi a mestert! :)

 

Készült: 2016. május 4-én

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.