Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.23

MÉDA: A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS KÖTELEZŐ

 

Vannak kötelező olvasmányok. Kötelező biztosítások. Kötelező segítségnyújtás miért nincs? 2016 van. Miért vannak még mindig éhező, fázó, hajléktalan Emberek? Olyan sok épület tátong üresen. Annyi tömegcikket gyártanak. Annyi élelmiszer végzi a szemetesben. Még mindig nem értettük meg, hogy nincs alá- és fölérendeltség Ember és Ember között. Miért nem adjuk oda ezeket a tárgyakat, lehetőségeket: egymásnak? Hogyan lehet az, hogy egy Családban az egyik testvérnek milliói vannak, a másiknak pedig nincs hol laknia?! Szerintetek ez így "fer"? Jogos? EMBERI? Hogyan nézheti el az egyik, hogy szenved a másik? MIT SZÓL EHHEZ ISTEN? Meddig tűri? S mi lesz azoknak a sorsa, akik megtagadták a segítségnyújtást, akik elnézték, hogy TÁRSAIK kínlódjanak? 

 

Néha nem tudom, milyen jelzőt találjak erre a viselkedésre. Miért mindig az ad, akinek amúgy is kevés van? Miért nem az, akinek sok? Aki azt sem tudja, mit kezdjen a megannyi "holmival"? Miért nem segítünk egymásnak: TÖBBET? VÁLASZ: ................................. persze, ilyenkor mindenki csendben van. Mert feltételeket és ítélkezéseket fűznek mellé, kifogásként. Mert a segítségnyújtás elhalasztása: kifogás és ÖNZÉS. Bizony. Olyankor nem a Szívünk, hanem az egónk diktál. Na, ezt kell leépíteni. Jó gyorsan. Isten mindent lát. Látja, ki hogyan viselkedik. És szomorú.......hogy még mindig nem tanulták meg az Emberek az Önzetlen Szeretet Törvényét, az Önzetlen segítségnyújtást, még mindig nincs bennük elég HUMÁNUM. heart Pedig sok minden megváltható lenne. 

 

Mindenki jobb és békésebb Világra vágyik. Mindannyian itt élünk ezen a terepen. Miért nehezítjük meg egymás dolgát? Miért nem segítünk inkább? Mi az, ami visszatart? Mi az, amiért nem nyitjuk egymásra az ajtót? Mi az, ami nem engedi, hogy Szeressük egymást? Hogy ne idegenként éljünk egymás mellett. Minek kell még történnie? Ha egy nehéz olvasmány, ami abszolút nem gyermekeknek való, kötelezővé válhat, akkor a humánum miért nem? Ez miért nem terjed olyan gyorsan? Miért nincs hatással mindenkire? Pedig bele van ültetve a Szívünkbe. Lelkünkbe. JÓ EMBEREK vagyunk. Miért nem mutatjuk meg? Miért nem fogunk össze? Persze nagyon sok ilyen kezdeményezés van. Hála Istennek! Ébredezünk, de még mindig kevés. Még mindig nem elég. Hatékonyabb segítségre van szükség. Itt, a FÖLDÖN, ami mindannyiunk Otthona. heart 

 

 

méda heart

damai-logouj.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.