Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.31

Sipos Ildikó: Méda és a Nyitott Önvaló

"Az út vége: az út kezdete." méda 

 

Méda, a Damai (békés) Magazin alapítója és írója, létrehozott egy gyűjteményt az Interneten, „Nyitott Önvaló” címmel, amely többszáz tudományos, spirituális, gyógyászati témájú előadást, tananyagot, cikket tartalmaz. Cél a lélekfejlődés.    

 

Sipos Ildikó: Médát (Rápolti Brigit) ma az Önvalóról kérdezem. Ő hogyan látja ezt a dolgot, szerinte vannak-e olyan művészek, előadók, előadások, amelyek ezt a témát boncolgatják, kutatják, ismertetik?

Méda: Szerintem mindenki ugyanazt keresi. Boldogságot, Egységet, Istent, Önmagát, Békét, az Élet értelmét. Én úgy gondolom, ez mind az Önvaló. Ezt a fogalmat Baktay Ervin alkotta, ami az angol Self (önmaga) szó megfelelője. Az Ember kereső lény, s amíg keres, él. Addig mindig hajtja valami. Nem szűnik meg létezni. De ez nem mindig tudatos. Keresünk valamit, de mi sem tudjuk pontosan, hogy mit. Csak egy érzést, az Otthon-érzést. „Megérkeztem”. „Itthon vagyok”. Nem úgy indulunk neki, hogy megkeressük az Önvalónkat…....hanem engedünk annak a bizonyos hívószónak. S tesszük a dolgunkat. Cselekszünk. Hiszünk. S egyszer csak odaérünk.        

 

 

S.I.: Szerinted mindenki ráeszmél az Önvalójára?

 

Méda: Bízom benne……Ez a cél. A fejlődés. Hiszen ez a legcsodálatosabb dolgok egyike. Az Önvaló, az igazi valónk megismerése. Akik valójában vagyunk. A mi isteni részünk, egészünk, lényünk. Az Önvaló igaz Társ, jó Barát, gazdag szellemi érték, Otthon, ami örök. Sok szépet tartalmaz, csak meg kell ismerni. Rá kell lelni. Ki kell nyitni az "ajtót" Önmagunkban, s megnézni, mennyi kincs rejlik mögötte. S ez mind Bennünk van. Bennünk van a Tudás, az akarat, s minden, ami fontos az Életben. Minden Tőlünk függ. Minden: mi vagyunk. Bármire képesek vagyunk. A kulcs pedig a Hit, a Szeretet, az elfogadás, a türelem, az Önuralom, az alázat, a kíváncsiság, a nyitottság, a tolerancia.  

 

 

en-magazin.jpg

 

        

 

S.I.:  Összeállítottál egy gyűjteményt olyan előadókkal, akik ebben a témában mozognak. Hogyan találtad meg Őket?

 

Méda: Az Interneten, az intuícióm segítségével. Én mindennel és mindenkivel úgy vagyok, hogy azokkal foglalkozom, amikkel/akikkel érzem, hogy van közös dolgom. Ami húz. Aki ismerős. Ismerem Életem főszereplőit, az energiákat, így azt is tudom, kik és mik tartoznak bele. Szerintem nem kell mindenkinek mindent elolvasnia, megtanulnia, csak azt, amire szüksége van. Ebből a szempontból nincs általános érvényű dolog. Csak egy. A Szeretet. Ezért nem értem a kötelező olvasmányokat sem, mert nincs olyan, ami mindenkinek egyformán lenne jó. Mindenkinek más-más az Életfeladata, ezért más ismeretekre van szüksége. Ami nekem jó, az nem biztos, hogy Neked is. Ami az én dolgom, az nem biztos, hogy a Tiéd, s fordítva. Szóval elkezdtem az egyik előadással, majd jött a másik, a harmadik és a 300., a 400., s így tovább. Nagyszerű előadókra, témákra leltem. Volt, akikkel személyesen is találkoztam, beszélgettem, mert évekig televíziós riporter és újságíró voltam.      

 

 

S.I.: Milyen előadásokat szoktál hallgatni?

 

Méda: Nagyon sok csodálatos előadó van. Egyre több. Hihetetlen, hogy milyen tudású emberek élnek itt, ezen a bolygón. S nem csak az ismeretük széles, nagyon hatékonyan tudják mindezt közvetíteni. Nem hiába, nagy szükség van rájuk. Szükség van a segítők jelenlétére.

 

 

S.I.: Mennyi időbe telt összegyűjtened ennyi mindent?

 

Méda: Egy év alatt (2015-ben). Előtte mindegyiket meghallgattam, megnéztem, kijegyzeteltem. Csak olyan videókat, cikkeket tettem fel, amelyekkel megismerkedtem.  

 

 

S.I.: Bővülni fog még a gyűjteményed? Lesznek-e szerinted új előadók, akik ezzel fognak foglalkozni?

 

Méda: Igen. Folyamatosan. Ahogyan én fejlődöm, tanulok, úgy bővül a gyűjtemény. Nyilván előtte át kell néznem őket, végig kell hallgatnom. Napi 2-3 előadást szoktam megnézni, bár ez sok mindentől függ. De most ez éltet, s remélem, másoknak is segítek vele, velük. Előadók pedig mindig lesznek. Cél a bolygó felemelése (energetikailag), s ezzel együtt az itt élő Emberek, élőlények segítése, szebb, jobb Világ teremtése. Sokan dolgozunk. Sokan teszünk és hiszünk. Egyre többen ébredezünk. Fájdalmas, de csodás érzés, amikor lekerül a szemellenző. Én 11 évnyi, kemény út után, 2015. októberében értem el az Önvalómat. De ez nem azt jelenti, hogy most megállok. Hiszen az út vége az út kezdete.     

 

 

S.I.: Köszönöm a beszélgetést!

Méda: Én is köszönöm! heart

 

 

Készült: 2016. január 31.

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.