Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.04

7 ÉVES A DAMAI MAGAZIN (RIPORT MÉDÁVAL)

 

7 éves a Damai (békés) Magazin, amit Rápolti Brigi (léleknevén Damai Méda: Békeközvetítő) alapított, 2009-ben. Bulvár- és erőszakmentes csatorna, ahol értékálló és tanulságos gondolatokat olvashatunk. Mára 150 ezren látogattak el, ahogyan Méda nevezi: a Nyugalom szigetére. A Damai a Facebook-on és a Google+-on is megtalálható, valamint számos ezoterikus csoportban és felületen. Én is ott találtam rá.  - assi 

 

ASSI: Szia Méda! Már elég régen beszélgettünk, de gondoltam, megkereslek, mert megtudtam, hogy 7 éves a Damai (békés) online magazinod. Elmeséled, hogyan kezdted? Mi indított el ezen az úton?

Méda: Szia! Jól tetted, hogy újra írtál! :) Igen, valóban 7 esztendős a magazin. Igazából május 9-én lesz az igazi, hivatalos ünnep, amikor a 36. születésnapom. Május 9-e: a BÉKE NAPJA! Úgy döntöttem, erre a napra tűzöm ki a magazin szülinapját, hiszen az Életem része. Már 2008-ban kigondoltam, hogy létrehozok egy önálló újságot, fórumot, ahol egészséges szellemi táplálékot közölhetek. Korábban sokat jártam a könyvtárba, s ott szerkesztettem a felületet. Aztán lett egy jó kis gépem, nagy monitorral, így már a saját "stúdiómban" dolgozhatok. Csodálatos, amikor az Ember akkor és úgy osztja be az idejét, energiáját, ahogyan Ő szeretné. Korábban (15 évig) televíziós stábokkal, szerkesztőségekben tevékenykedtem - Budapesten és vidéken több városban - de néhány éve szabadúszó lettem. Aki nem áll be a sorba, s vannak önálló gondolatai, az előbb-utóbb ezt az életmódot választja. Jól tettem, mert így lehetek igazán Önmagam. Aki valójában vagyok. A magazin célja egyértelműen a Rend, az Egység, a Tisztaság közvetítése. Próbálok olyan témákat feldolgozni, amelyek mindennaposak, mégsem hétköznapiak. Egy új szemléletet szeretnék felmutatni, s azt, hogy nem kell mindent elfogadni, amit elénk tesznek.     

 

meda-damai-tartalom.jpg

 

 

S.I.: A magazin neve honnan jött?

Méda: Ez egy érdekes történet. Azt tudtam, hogy olyan nevet szeretnék választani, ami a Nyugalmat, a Békét, az Egészséget jelöli, de különleges legyen. Abban biztos voltam, hogy "keleties beütésű" név lesz. Annak idején szanszkrit szavakat tanulgattam, ami a kedvencem, a latin mellett. Beütöttem a keresőbe a szót: Nyugalom-Béke és "megkértem", fordítsa le nekem sok-sok nyelvre. A Pax-ot már ismertem, jöttek mindenféle szavak, egyszer csak megjelent: DAMAI! Rögtön tudtam, ez az! Damai ('dámáj') indonéz szó, ami annyit tesz: békés, békésen élő. Később kiderült, hogy ez a léleknevem is. A MÉDÁT már 19 évesen meghallottam, belső sugallatként, ami közvetítőt (csatornát) jelent, a média szóból származik. Így indult. DAMAI: a NYUGALOM SZIGETE. S tényleg van egy ilyen sziget!    

 

 

beke.jpg

 

 

S.I.: Miket tapasztaltál a hét év során? Milyenek a visszajelzések?

Méda: Érdekes kérdés ez is.......de inkább a válasz lesz az. Az a tapasztalatom, hogy a közvetlen ismerőseim, (tisztelet a kivételnek) egyáltalán nem támogatnak a munkámban. Számomra meglepő, hogy két év alatt (mindennap több cikket is írok és fotózom) egyetlen megosztással sem segítették a magazin létezését, vagy azt, hogy ezek a gondolatok sok Emberhez eljussanak. Én soha nem öncélúan alkotok. Amikor kulturális műsorokat készítettem, vagy bármely más témájú cikkeket, Tv-s műsorokat, akkor is a Néző és a riportalany volt a fontos. Nem értem az Embereket, hogy miért nem tudnak felhőtlenül örülni a másik sikerének, munkájának, s miért nem segítik egymást? Olyan Emberektől kapok levelet, gratulációt és támogatást, akikkel még soha Életemben nem találkoztam, akikért úgymond még semmit sem tettem, azonkívül, hogy eljuttatom számunkra a magazin bejegyzéseit. Próbáltam másként tekinteni erre az ügyre, felülről szemlélni, de nem igazán tudok választ találni rá. S az a baj, hogy ezt másokkal kapcsolatban is ugyanígy tapasztalom. "Aki közel van hozzánk, Őt nem támogatjuk, de egy ismert Ember gondolatait megosztjuk - pedig ugyanarról ír....." Szerencsére vannak önzetlen Emberek, akik nem félnek elmondani és kimutatni az érzéseiket, s megosztani velem. Készítettem egy (meg)KÖSZÖNŐ listát, amelyben leírtam mindazokat, akik valaha, bármilyen formában, segítették a magazint, Médát - ha csak egy cikkel, interjúval, eszközökkel, odafigyeléssel, inspirációval. Számomra ez azért fontos, hogy felhívjuk az Emberek figyelmét arra: jobban kellene törődni a másikkal.        

 

 

damai-magazin-2015.jpg

 

 

S.I.:  Mennyi cikket írtál az évek alatt? Hogyan születnek ezek?

Méda: Rengeteget. Több, mint 500-600 cikkem van eddig. De minden áldott nap jönnek új gondolatok, s egyszerűen nem is látom a végét. smiley Emellett van kb. kétezer oldal kéziratom. Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de így van. Sok minden megihlet. Szinte minden. Vannak új dolgok és Emberek az Életemben, akik fontosak, róluk is írok. A gondolatok bárhogyan és bármikor jöhetnek. Olyan az Önvalóm, mint egy kincsesláda, tele szebbnél-szebb történettel, impulzussal. Mindennap adagol nekem egy kicsit, mindennap vehetek ki onnan ÉRTÉKET. Számomra ez az igazi KINCS, nem az anyag......Leírom a gondolatokat, majd jöhet a többi! Nagyon jó érzés! Emellett persze nagyon fontos és felelősségteljes munka, mert komoly témákról esik szó - úgy érzem. Nem mindegy, mit ír le az Ember. Nem mindegy, mivel tápláljuk az Olvasókat. Ezért sem értem, miért "mérgezik" a Nézőket bulvárral, erőszakkal, haszontalan információval (ami energia, rezgés). Ez is táplálék, csak szellemi. "Csak". De abból sem adunk "romlottat" másoknak, akiket szeretünk. Ha szívből, hangsúlyozom: SZÍVBŐL és SZERETETTEL  végezzük a feladatunkat.  

 

 

 

damai-erteket-a-mediaba.jpg

 

 

 

S.I.: És utolsó sorban, kérlek, meséld el, hogy mik a további terveid?!

Méda: Hogy Oscar-díjas Filmrendező legyek! Persze, ez csak vicc.....mármint az első része, mert nem érdekelnek a díjak. Nagyon sok tervem van.....mindig jönnek újak. Most kitaláltam egy új interjúsorozatot, melynek címe 3E: Egészség, Érték, Ember. Gyógyítókkal, terapeutákkal beszélgetek, mert nagyon fontosnak tartom a munkájukat, s keveset hallani róluk. Bár - szerencsére - egyre többet. Szeretnék könyveket kiadni, filmeket készíteni. Na, meg egy saját TV-t! :) Jó lenne magas szintre emelni ezeket a tevékenységeket. A profizmus és a szakmai alázat mindennél fontosabb nekem, s az, hogy értéket adjunk: mindenki számára.

 

 

 

damai-kilincs--ajto.jpg

 

 

 

S.I.: Köszönöm a beszélgetést és boldog szülinapot kívánok a Damai-nak! 

Méda: Köszönöm! :) S már gondolkodhatsz a következő beszélgetés témáján...... smiley   

 

 

meda-2015-koszonom.jpg

 

 

Készült: 2016. április 5-én 

 

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.