Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.03.30

MÉDA: GAZSÓ CSILLA, LELKED MESTERE

 

3E: EGÉSZSÉG, ÉRTÉK, EMBER – riporter: méda (rápolti brigi)

Vendég: Gazsó Csilla – Lelked mestere

 

Gazsó Csilla neve mellett ez a kifejezés szerepel: Lelked mestere. Nekem rögtön az jutott eszembe: igen, az ember elsősorban nem test, hanem LÉLEK, s azért jövünk a Földre, hogy az Önvaló mesterévé váljunk. Ergo: "azért bújunk testbe, hogy közelebb kerüljünk a lelkünkhöz.” 

 

Méda (rápolti brigi): Kedves Csilla! Neked mi a véleményed erről az okfejtésről? :) Miért választottad ezt a nevet? Van-e, lehet-e ennek a kifejezésnek mélyebb, tágabb tartalma, amely egyébként szorosan kapcsolódik a tevékenységedhez...... 

Csilla: Brigi, amikor  felkértél engem erre az interjúra, megkerestem "A 3E titka" cikkedet. Így Tőled tudom, hogy az „E” hang nagyon jó tulajdonságokat jelöl, mosolyogva olvastam írásod, hiszen a Lelked mestere is csupa "e "  hangból áll.

A névválasztásnál a bennem levő szeretet vezérelt. Belülről azt éreztem, hogy a képességeimet fogalmazzam meg. A gyakorlatban az eredményeim mutatták, hogy tudásommal hatékonyan tudok az embereknek segíteni. A ráérzéseim, a gondolatok, a képek felismerése velem született tulajdonságok, és természetesen a tanulásom eredményei, hisz folyamatosan fejlesztem és ismerem meg magam.  A Lelked mestere névválasztás ezt szimbolizálja.

 

 

Méda: Te is sok mindennel foglalkozol, különböző problémákkal találkozol. Hogyan látod, mennyire érdekli az embereket a saját Önvalójuk, az igazi, tudatos lényük, a LELKÜK? 

Csilla: Szerencsére egyre többen felismertük, hogy érdemes a lelkünkkel is foglalkoznunk. Régebben elképzelhetetlen volt az, hogy a barátainkkal, a munkatársainkkal beszéljünk a stressz okairól, a problémáinkról, az egészséges életmódról. Ma már sokan vállalják azt, hogy kineziológushoz fordulnak a problémáik feloldása céljából. Nem tabu erről beszélgetni, és sokan nyíltan vállalják gyógyulásuk, életmód-változásuk  sikertörténeteit.

Amikor az emberek jobban megismerik önmagukat, magyarázatot kapnak, miért alakult úgy az életük, ahogy alakult, és rájönnek, hogy meg tudnak szabadulni a rossz beidegződéseiktől és a rossz mintáktól. Mikor az eredményes változásokat megtapasztalják, szinte vágynak arra, hogy még jobbá tegyék az életüket.

 

 

Méda: Sokszor úgy érzem, hogy "csupán" a testet, mint anyagot próbálják gyógyítani, vizsgálni, és sok esetben figyelmen kívül hagyják az igazi valónkat, a LELKET. A Te praxisodban, gyakorlati tevékenységedben, hogyan zajlik mindez?        

Csilla: Praxisomban az egész embert látom, és nem csak a fájó testrészét, szervét figyelem. Meghallgatom őt, odafigyelek rá, érdekel, mit él meg lelkileg, mi foglalkoztatja, mi bántja, mitől fél, hiszen akkor tudok hathatósan neki segíteni, ha komplexen látom Őt. Az ember test-lélek-szellem együttese- érdekes ez is mennyi „e”! J 

Vannak emberek, akik még a  rossz  beidegződéseket, mintát követve, elkezdenek sokat enni, kedélyjavítóhoz, alkoholhoz nyúlnak, amikor stresszesek, magányosak, elkeseredettek. Ezzel csak a tüneteket tompítják, és ami a lényeg lenne, a kiváltó okokat nem szüntetik meg. A megoldás az, ha elgondolkodnának, miért billennek ki az egyensúlyukból, miért kerülnek állandóan  stresszes állapotba, miért mindig ugyanazzal a problémával szembesülnek életük során. Hisz vannak emberek, akik harmóniában élnek, valódi emberi kapcsolataik vannak, akik jó konfliktuskezelők, jó viselkedési mintákat követnek, tehát lehet ezt jól is csinálni. Mindenki képes jó irányba vezetni az életét. „Bátorság, ha képes vagy megtenni az első lépést, nagyot ugrani, vagy új útra lépni.” (Charlie Kent)

 

 

csilla.jpg

A képen: Gazsó Csilla (saját fotó) 

 

 

Méda: Melyek a szakterületeid? Milyen utat, missziót vállaltál ezen a bolygón? Mikor eszméltél rá, hogy mi a valódi küldetésed? 

Csilla: Munkám során a kineziológiát és az EFT-t  (Emotional Freedom Techniques az Érzelmi Felszabadítás Technikája) alkalmazom. Mindkét módszer fájdalommentes, segítségükkel feloldjuk a jelenben lévő problémákat, és oldjuk a múlt sérelmeit. Kedvenc szakterületeim a nőiség megélése, a babavállalás, gyerekekkel való foglalkozás.

Sok nő fordul hozzám, aki nem tudja megélni a nőiségét, rossz párkapcsolatban él, kihasználják, olyan párkapcsolatokat  vonz be, amiben nem érzi  jól magát.

Az  önmagával való foglalkozás során befele figyel, megismeri a benne élő nőt, megleli női energiáit. Elfogadja a testét, az érzéseit, megéli a nőiségét, befogadóvá válik. Ezek a belső változások az életében  is pozitív eredményeket hoznak: elengedi, ami rossz, legyen az egy rossz párkapcsolat akár vagy képes megélni a szerelmet, a szeretetet.

Olyan pároknak is tudok segíteni, akik gyermeket szeretnének, de a nagy elvárás feléjük, és a lelki okok miatt nem fogan meg a babájuk. Manapság nagyon sok párnak jelent ez gondot, de szerencsére van természetes megoldás is. A változások hatása az, hogy képesek lesznek önfeledten megélni a társas együttlétet. A felszabadult energiáknak köszönhetően a férfi az adó, a nő a befogadó szerepét tudja megélni. A pár hölgy tagja várandóságát könnyedén viseli,  a vele  történő testi-lelki változásokat elfogadja, ezáltal a szülés is sokkal tudatosabb.

A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy a terméketlenség mögött olyan múltbéli okok állnak, mint a szülőkkel való egykori vagy fennálló  konfliktus, szülőknek való megfelelés, ikertestvér, szülő elvesztése,  ciszta stb.  Önkorlátozó gondolatok  bújnak meg a tudatalattiban, amik akadályozzák a fogantatást: „én nem tudok áldott állapotba kerülni”, „ a párommal stresszesen alakítunk ki intim kapcsolatot”, „félek az anyaságtól”. Ezek feloldása után a hölgyek boldog anyává váltak.

Továbbá segítek a hozzám fordulóknak a testi (nyak, hát, derék) fájdalmaik elmulasztásában, a súlyproblémák rendeződésében, bőrproblémák, nőgyógyászati problémák  kezelésében és még sorolhatnám.  

Nagy öröm a vendégeim sikereinek, boldogságának részese lenni. Úgy érzem, hogy a küldetésem az, hogy tudásommal, személyiségemmel, közvetlenségemmel segítsem az embereket, hogy Ők is megtapasztalják, hogy értékesek, lehet önbizalommal teli, kiteljesedett, boldog életük.

 

 

Méda: Én is ezért írok..... Említetted, hogy gyermekekkel is foglalkozol. Az biztos, hogy a mai, még gyermektestben élő lelkek nagyon tudatosak, s szinte valamennyien világmegváltó gondolatokkal érkeznek a Földre. Milyen tapasztalataid vannak velük kapcsolatban? 

Csilla: Valóban, nagyon fontosak számomra a gyerekek, szívesen foglalkozom velük egyénileg és csoportosan is. Nyitottak és őszinték velem, megérzik, hogy segítséget kapnak tőlem. Különösen vágynak arra, hogy meghallgassam őket. Észreveszik a velük történt változásokat, szívesen számolnak be sikereikről.

Nagy boldogság hallani, ha egy gyermek meséli, hogy a kezelések hatására sokkal  jobban érzi magát, eredményesebb neki a tanulás, jobb jegyeket szerez, jobban tud összpontosítani, lesznek céljai, barátai, vagy akár rendezettebb a kézírása. Fontosnak tartom, hogy a gyermek mellett a szülővel is foglalkozzam, hiszen az anya/ apa oldása segíti gyermeke lelki fejlődését, sikereit. Gyermekek szavait idézem:”Köszönöm Csilla, hogy visszaadtad az önbizalmam!” „Te egy varázsló vagy!” „Azért szeretek Hozzád járni, mert itt megnyugszom, és sokkal jobban érzem magam.” Ezek a visszajelzések, örömmel és megnyugvással töltenek el, és megerősítenek abban, amit csinálok, az jó.

Sajnos a szülők és a gyerekek is leterheltek, az iskolarendszer sem ideális keret ahhoz, hogy lelkileg egészséges generációk nőjenek fel.  Ezért is kell nekünk, tudatos szülőknek segítenünk gyermekeinket.

 

 

Méda: Szerinted hogyan válhatunk a saját lelkünk mesterévé? Tudom, hogy ez egy hosszú út, nehéz folyamat, ami türelmet, önvizsgálatot igényel, s rengeteg összetevőből áll. Mégis milyen stációi vannak? Él-e erre általános érvényű tanács? 

Csilla: Tudom és tapasztalom, hogy sokan struccpolitikát folytatnak, csak ne kelljen a saját gondolataikkal, problémájukkal foglalkozni. Amikor tagadnak valamit, a tudatalatti félelem uralkodik bennük. Hihetetlen, de félnek a pozitív változástól, mert az számukra ismeretlen. Ezt a félelmet le lehet legyőzni, hisz másoknak is sikerült.

„Képes vagy rá, hogy elérd, bármire is vágynál; benned rejtőzik minden elképzelhető erő.(Edmund O’Neill)

Mindenkinek a saját elhatározása, mennyire érzi magát készen a pozitív változásokra.  Merjünk változni és változtatni, így jobban érezzük magunkat  a bőrünkben, sokkal jobbak  lesznek az emberi kapcsolataink, és önmagunkhoz való viszonyunk. Amikor  megnyitjuk a szívünket önmagunk felé, egyre közelebb kerülünk valódi önmagunkhoz.

„Ha készen állsz arra, hogy egyszer s mindenkorra elfogadj néhány kellemetlennek tűnő igazságot magaddal kapcsolatban, akkor biztosan megleled, amit keresel.” (Ízek, imák, szerelmek)                   

Valóban ez egy folyamat, az úton bátran kérjünk segítséget. Bármikor elkezdhetjük önmagunk megismerését, nemtől, kortól függetlenül. Szívesen vagyok segítségére azoknak, akik úgy érzik, én vagyok az, aki tud segíteni. 

 

 

Méda: Köszönöm a válaszokat, csodás interjú volt!                             

Csilla: Szívből köszönöm a felkérést a beszélgetésre.

 

 

Rápolti Brigitta (méda): 3E 

Készült: 2016. március 30-án 

3e-logo.jpg